Yay! Je heb een fotoshoot geboekt! Maar wat moet je aan? Kleding is een erg belangrijk onderdeel van een shoot. Door de keuze van kleuren en materialen wordt de sfeer van de beelden voor een groot deel bepaald!


Je wil natuurlijk iets dragen waar jij je helemaal comfortabel in voelt, dus gebruik onderstaande tips als hulpmiddel, maar het belangrijkste is dat jij je goed voelt!


TIPS


  • Ga voor effen en natuurlijke kleuren. Denk aan beige, crème, lichtgroen, bruin etc.
  • Vermijd felle kleuren. Deze kunnen namelijk weerkaatsen met licht waardoor je een gekleurde gloed in je gezicht krijgt
  • Wit! Wit is (bijna) altijd goed, tenzij je shoot in de sneeuw plaatsvindt... Dan zal ik wat anders aantrekken!
  • Houd rekening met de locatie. Als je bijvoorbeeld weet dat je gaat shooten bij een grasveld dan is het niet handig om groen aan te doen. Kies dan juist voor een andere kleur, anders is de kans groot dat je op de foto weg valt in de omgeving. Hetzelfde geldt voor een zandvlakte: voorkom dan beige, bruine tinten.
  • Let op bij prints. Printjes zijn heel leuk! Maar pas op voor: drukke prints, streepjes en grote logo's of teksten. Dit leidt af en zorgt ervoor dat de print de aandacht trekt in plaats van jullie.
  • Combineer verschillende soorten stofjes. Bijvoorbeeld spijkerstof met linnen of satijn met katoen. Dit maakt de outfit (en daardoor de foto) nét wat interessanter.
  • Vermijd veel zwart. De term: "zwart is altijd goed" is hier niet echt van toepassing. Door zwart valt veel weg op een foto en wordt het erg donker.
  • Mix & match met je gezelschap. Jullie hoeven zeker niet als ANWB stelletje precies dezelfde kleuren aan! Pak bijvoorbeeld verschillende tinten van kleuren die goed bij elkaar passen.
  • Jurken en rokken. Mocht het helemaal je ding zijn; draag een jurk of rok! Vooral als deze wat losser zitten is het prachtig op de foto. Je kunt hier namelijk wat mee spelen of laten wapperen in de wind.
  • Accessoires. Subtiele sieraden of gave hoeden vind ik helemaal te gek. Dit kan echt wat toevoegen aan een foto! Pas bij sieraden wel op dat deze niet te groot/grof zijn.


Hieronder kun je zien wat kleding met een foto doet:

Bron: Pexels.com

Als je bij mij een shoot hebt geboekt krijg je daarna altijd een brochure met nog meer kledingtips. Ook staat hier een handig moodboard in voor extra inspiratie! Mocht je er dan nog steeds niet uitkomen dan mag je mij altijd een berichtje doen. Ik vind het namelijk heel leuk om je hiermee te kunnen helpen!