Om samen tot de mooiste foto's te creëren van jullie kleintje heb ik wat tips op een rijtje gezet. Zo zijn jullie goed voorbereid op de newbornshoot.


tip 1 - DE JUISTE KLEDING

Als je een newbornshoot bij mij boekt dan ontvang je ook een brochure met stylingtips en een moodboard ter inspiratie voor jullie outfits. Kleding bepaald namelijk een groot deel van de sfeer op een foto. Ga voor effen en natuurlijke kleuren. Mix & match met verschillende stoffen, maar laat de drukke prints en felle kleuren in de kast.

Denk er ook aan dat je een extra setje kleding klaarlegt voor jullie baby, maar ook voor jezelf. Zo hebben jullie wat achter de hand als er geknoeid wordt.


Tip 2 - Opgeruimd staat netjes

Tijdens een newbornshoot zal ik op verschillende plekken in huis foto's maken. De meest voorkomende plekken zijn: de woonkamer, ouder slaapkamer en de babykamer. Zorg ervoor dat deze kamers opgeruimd zijn en er geen losse spullen liggen. Ik fotografeer vanuit verschillende hoeken dus het is verstandig om deze spullen even op te bergen in een andere kamer. Tijdens de shoot let ik ook op dat er zo weinig mogelijk afleidende spullen op de foto te zien zijn, zo ligt de focus echt op jullie.


TIP 3 - warmte

Zorg ervoor dat bovenstaande ruimtes een aangename temperatuur hebben. Jullie newborn zal rustiger zijn wanneer deze het lekker warm heeft. Ook zet ik graag hun blote voetjes op de foto en dat is het fijn als het temperatuurverschil niet te groot is.


Tip 4 - Licht

Hebben de kamers veel natuurlijk licht? Dan maak je mij daar heel blij mee! Ik ben gek op licht en heb dit nodig om de mooiste foto's te maken. Zorg er daarom voor dat alle raambekleding open staat zodat er zoveel mogelijk natuurlijk licht naar binnen kan komen. Ik plaats jullie vaak dichtbij een raam, zodat er zoveel mogelijk licht op jullie schijnt. Voordat ik er ben zou je zelf ook al kunnen kijken welke ruimtes licht en rustig zijn en daar eventueel een hoekje creëren.


Tip 5 - Voeding

Ik raad aan om jullie newborn van tevoren te voeden. Zo kunnen we direct aan de slag. Mocht het zo zijn dat er tussendoor toch nog gevoed moet worden is dit natuurlijk ook geen probleem. Wil je dit juist op de foto? Geweldig! Niets zo mooi als het geven van borstvoeding.


Tip 6 - Broers en/of zusjes

Zijn er broertjes en/of zusjes aanwezig? Dan mogen deze natuurlijk ook op de foto. Wel raad ik aan om iemand te vragen die op kan passen tijdens de shoot. Zo zijn jullie als ouders niet druk om de andere kids bezig te houden als we jullie baby alleen met jullie op de foto zetten en kan iedereen er helemaal van genieten!


Tip 7 - Licht dekbedovertrek

Ik raad aan om een effen dekbedovertrek te gebruiken. Het liefst in het wit/beige. Met deze kleuren in jullie slaapkamer wordt het licht mooi weerkaatst. Dat is extra fijn wanneer jullie kamer wat minder natuurlijk licht binnenlaat. Zelf neem ik ook nog wat kleedjes mee.


Tip 8 - Details

Tijdens een newbornshoot gaat het om de liefde tussen jullie en je newborn. Samen knuffelen, kusjes geven en genieten van elkaar. Maar ik vind het ook mooi om details op de foto te zetten. Denk aan het geboortekaartje, knuffels of andere speciale items. De combinatie met dit soort foto's zorgt voor een compleet verhaal in de fotoserie.


TIP 9 - BOEK OP TIJD

Ik raad aan om zo snel mogelijk een newbornshoot te boeken. Samen kijken we dan naar een geschikt moment. Ik raad aan de shoot te plannen tussen de 2 een 6 weken na de uitgerekende datum. We plannen de datum altijd onder voorbehoud, want mocht de bevalling anders lopen dan gepland, dan kunnen we de shoot natuurlijk verplaatsen naar een later moment.


Tip 10 - Geniet!

Last but not least; ontspan en geniet! Focus niet teveel op het perfecte plaatje, want geloof me, dat gaat niet werken. Probeer in plaats daarvan te genieten van de tijd die jullie nu hebben met jullie baby, want deze tijd gaat zo snel voorbij.