Reizen is iets wat ik heel graag doe. Het liefst pak ik een paar keer per jaar het vliegtuig naar een andere bestemming. Zo ging ik in het najaar van 2021 een lang weekend naar Dublin, Ierland.


Voordat ik weg ga, vind ik het leuk om me in te lezen in alles wat er te doen is. Zo kwam ik na wat minuten scrollen op Pinterest bij een toffe blog tegen met tips voor dagtrips vanuit Dublin. Ik las over de "Howth Cliff Walk" en hoe mooi het daar moet zijn! Als ik aan Ierland denk dan denk ik sowieso aan mooie natuur, dus zo'n dagtrip kon eigenlijk niet ontbreken. De foto's die ik online tegenkwam waren zo mooi dat ik daar echt graag een shoot wilde doen.

Maar hoe pak je dat nou aan?


Dat wist ik zelf eigenlijk ook niet... Allereerst heb ik een oproep op Facebook en Instagram geplaatst met de vraag of mensen mijn oproep wilde delen of toevallig iemand kende daar. Er kwam vrij weinig response op wat logisch was, want ik heb daar geen contacten. Dus toen heb ik fotografen benaderd die daar woonden, mijn idee uitgelegd en gevraagd of ze mijn oproep wilde delen met hun klantenkring. Dit hebben sommige gedaan en zo ben ik terecht gekomen bij Christina en John! Een super lief en fotogeniek stel.


Hé ho, let's go!

De avond voor mijn vlucht pakte ik mijn koffer in en dus ook mijn camera gear (dat was nog een hele uitdaging, want ik reisde met alleen handbagage). Op de tweede dag van de stedentrip was het zover, ik nam de bus naar Howth en dichtbij de bushalte startte het pad van de Howth Cliff Walk. Hier ontmoette ik Christina en John en hebben we samen de route gelopen, ondertussen gestopt voor foto's en vooral heel leuk met elkaar gekletst! Ze wonen in Dublin en wisten ons veel te vertellen over de cultuur, natuur en geschiedenis. Heel leuk om dat van locals te horen.


Het was een mega toffe ervaring en zeker iets wat ik nu kan wegstrepen op mijn bucketlist. Hieronder vind je foto's van deze reportage. Hopelijk word je er net zo enthousiast van als ik!